Falunap 2015

Falunap

Hagyományokhoz híven május elsején került megrendezésre a művelődési ház szervezésében. Kora reggel indult a horgászverseny, majd tíz órakor a futóverseny vette kezdetét, amin zömében óvodás – és iskoláskorú nevezők álltak rajtvonalhoz. A felnőttek közül csak pár embert sikerült elindítani. Az aszfaltrajzverseny is a kicsik körében aratott sikert.

A délelőtt további részében az Ifjúsági Klub által felállított népi játékokat próbálhatták ki az érdeklődök, az óvodából leszállított trambulinon végezhettek akrobatamutatványt, illetve az óvónők és a Viszti-család által felügyelt labdajátékokon vehettek részt. Csoportosan főztek tagjaiknak: a Nyugdíjas Egyesület, az Ifjúsági Klub és a Balatonberényért Egyesület. A délután a futballpályán megrendezett sárkánykupával folytatódott, majd a Balatonberényért Egyesület tagjai arcfestéssel, csillámtetoválással és testfestéssel díszítették az érdeklődőket. Szintén az egyesület szervezésében került lebonyolításra a családi vetélkedő. Első helyezést ért el Viszti Laura és csapata, másodikat a Brassaicsalád, harmadik a Nyers-család lett.

A zsűri különdíját Kovács Gábor és családja kapta. A feltámadó hideg szél és a tragikus baleset híre vetett végett a jó hangulatú napnak.