Búcsú 2015

Búcsú 2015

Vasárnap a hagyományokhoz híven ismét megrendezésre került a Balatonberényi Búcsú és Kistérségi Szezonnyitó. A kezdeti esős idő nem szegte kedvét az érdeklődőknek, és miután az időjárás kegyes volt hozzánk egyre többen érkeztek.

A programok kora délután kezdődtek, ahol bemutatkoztak a kistérség környező települései. A Balatonberényért Egyesület kézműves foglalkozással, csillámtetoválással, arcfestéssel, játékokkal várta az érdeklődőket. Bemutatkozott Domonkos László fazekasmester. A Marcali Múzeum képviseletében kötélgyártást próbálhattak ki gyerekek. Sabján Veronika iparművész egyedi készítésű ékszereit mutatta be. Bemutatkoztak a vései kovácsok és jelen volt rendezvényünkön Balatonmáriafürdő-Balatonkeresztúr Turisztikai Egyesülete. A Balatonberényi Vöröskereszt ingyenes vércukorszint illetve vérnyomásmérést tartott, életmód tanácsokat adtak az érdeklődőknek. A műsorban bemutatkozott a Balatonberényi Kabala tánccsoport és a Balatonboglári ETÜD. A vidám táncok után Nemesdéd település énekkara szórakoztatta a közönséget. A délután folyamán részesei lehettünk egy lovagi tornának, mely után lehetőség nyílt a korabeli vívó fegyverek kipróbálására is.

A lovagi torna izgalmai után a Balatonberényi Nyugdíjas Klub énekkara és a Die Singenden Optimisten énekkar dallamaival folytattuk a délutánt. A Garagulya Vásári Komédiások vidám műsora után Marcali város Bajtársi Egyesület Dalárdája, a Szivárvány Városi Nyugdíjas Klub és a Baglas néptánc Egyesület várta a közönséget. Rövid pihenő után az Abba Sisters műsora következett, majd este utcabál a Casino zenekarral.