Boszorkánybál 2015

Boszorkánybál

A NABE helyi szervezetének vezetője kereste meg a Balatonberényért Egyesület egyik tagját az idei boszorkánybál szervezésével kapcsolatban. Az egyeztetések után született meg a két szervezet között a döntés, hogy a NABE leköszönő helyi szervezetétől a Balatonberényért Egyesület veszi át a boszorkánybál szervezését.

Az elmúlt tizenhárom évben a NABE hagyományt teremtett a banyák éjszakai tivornyázásának. Nemcsak Balatonberényben, hanem a környező településeken is híre van a programnak. Köszönet és elismerés illeti őket a hosszú éveken át történő szervezésért és megvalósításért.

A Balatonberényért Egyesület ezt a sokéves tradíciót szeretné megőrizni és továbbvinni, ennek első alkalma január 31-én az idei boszibál volt.

Azon a szombaton közel száz helyi és kör-nyékbeli boszorkány érkezett Berénybe, akik külső és belső tulajdonságaik alapján jogosultak voltak a belépésre.

Először az első bálozós banyákat avattuk fel, majd mindenki letette az ünnepélyes esküt és közösen elénekeltük a boszorkány-indulót. Az éjszaka folyamán a vendég boszik műsorait is láthattuk. A fonyódiak énekre és táncra ragadták az egybegyűlteket. A keresztúri Fergeteges Forgatag fellépése valóban fergeteges volt. A három férfiből álló zsűri értékelő munkáját a szervezők azzal köszönték meg, hogy női ruhába öltözve táncot lejthettek a felvonulókkal. A hajnalig tartó tivornyán a boszorkányok minden talpalatnyi helyet kihasználtak, táncoltak a parketten, színpadon, asztalok tetején.

A Balatonberényért Egyesület tagjai