Gyermeknap 2014

A gyermeknapról jelentjük

A Balatonberényért Egyesület szervezésében került megrendezésre a gyermeknap. A délelőtt folyamán a kicsik a Hanga Tanyán játszottak, illetve simogatták az állatokat. A nagyok kalandtúrán vettek részt a szőlőhegyben. Az állomásokon környezetvédelmi vetélkedő várt rájuk, és ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. Lovaskocsi derékaljába terített szénán utaztak le a Hanga Tanyára, ahol az éhes sereget babgulyás, bolognai spagetti, tepertős pogácsa és almás pite várta.

Ebéd után levezetésként állatsimogatás volt a program, majd sorversenyek keretében patkódobálás, íjlövészet, hordólovaglás, megacsúzli és egyéb ügyességi feladatok megoldásával szerezhettek pontokat a csapatok. Végezetül a gyerekekből verbuválódott zsűri a szülők mesevilágban való jártasságát vizsgáztatta. Az anyukáknak, apukáknak többek közt rajzfilmek betétdalait kellett elénekelniük, a kapott szavakból mesét alkottak, ezt elő is adták. 100 db labdát kellett a ruhájukban elrejteniük és számos más feladatot oldottak meg.

A nap befejezéseként értékelték a gyermek- és felnőtt csapatok munkáját, majd közösen jó étvággyal elfogyasztották a jutalom tortákat. A szervezők nagy örömére a gyermeknap családi nappá változott át, a szülők és csemetéik egyformán jól érezték magukat.

Ezúton köszönjük mindazok munkáját, akik hozzájárultak a rendezvény sikeréhez: Horváth László polgármester

A Balatonberényi Turisztikai Közhasznú Egyesület

A Balatonberényért Egyesület tagjai

A Hanga tanya tulajdonosai (dr. Hamzsa Andrea, Óhidi Zsolt, Óhidi Levente), valamint Bató Elemérné, Garai Ferenc, Giber Tibor, Kovács Klaudia, Kovács Patrícia, Navrasics Ferenc, Rácz Alexandra, Sifter Kálmánné, Takács Gáborné, Tilesch Józsefné, Toronyiné Sifter Judit, Viszti Laura.

www.balatonbereny.hu